Начало Рали Победа за Андреучи в рали Сан Ремо

Победа за Андреучи в рали Сан Ремо

42
0

Италианският ветеран Паоло Андреучи с Пежо 207 S2000 спечели рали Сан Ремо – десети кръг от IRC тази година.

Това е първа победа за него в сериите, след едва второто му участие този сезон. Той започна финалния ден на втора позиция след Джандоменико Басо с Фиат Абарт Гранде Пунто S2000, но след като диференциалът на Фиата му се повреди, Басо се смъкна с цели седем позиции назад. В крайна сметка той не можа да се измъкне от седмата позиция и завърши на нея ралито, докато на подиума след Андреучи се наредиха съответно Юхо Ханинен с Шкода и Фреди Лоикс със същия автомобил.

Крис Мийк вървеше трети до последния етап, но именно в него бе изпреварен от Лоикс, който завърши ралито с 4,2 секунди преднина пред шотландеца.

Лука Розети с Фиат Абарт Гранде Пунто S2000, който загуби доста време заради спукана гума в предпоследния етап остана едва пети, позиция, на която дълго време се намираше Брайън Буфие. Той обаче също спука гума и в крайна сметка завърши едва 12-ти.

Другият пилот на заводския отбор на Шкода – Ян Копецки, остана на шеста позиция, но въпреки това разликата между него и Юхо Ханинен в генералното класиране все още не е достатъчно голяма, за да бъде коронован финландецът за новия IRC шампион.

Той обаче вече докосва титлата с една ръка, след като до края на сезона остават само две ралита.