Начало Рали Победа за Ангелов и Гаджев в рали Сливен

Победа за Ангелов и Гаджев в рали Сливен

399
0
Гаджев и Ангелов Сливен 2019
Гаджев и Ангелов, снимка: Мегапорт

Първа победа като екипаж и за тази година записаха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) в 39-то рали Сливен. Състезанието беше втори кръг от сезон 2019 в родния шампионат.

На второ място на 1:06 мин останаха румънските им конкуренти Дан Гъртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia R5), а на трето завършихаТихомир Стратиев и Еди Сивов (Ford Fiesta Proto) – на 2:17 мин.

Тандемът на Мегапорт Рейсинг стартира с преднина от 56,6 сек преди финалната отсечка СЕ11 Сините камъни, която е и най-дългата в състезанието – цели 33,5 км. Той я спечели с 10 сек пред Гъртофан.

В първите три етапа от втория състезателен ден, Ангелов и Гаджев успяха да натрупат нови 9,1 сек с победи във всички отсечки.

Гъртофан и Марза бяха най-близо до българите в специален етап 8 Трапоклово, където завършиха с изоставане от едва 0,8 сек. В следващите два етапа авансът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе съответно 4,3 и 4 сек. За всички 11 отсечки за ралито шампионът на България на рали даде само една етапна победа на румънския си колега – в СЕ5 Чуката.

Вчерашните етапи от рали Сливен бяха валидни и за рали-спринт дисциплината. В нея отново Мирослав Ангелов и Георги Гаджев вдигнаха купите за победителите.

„Доволен съм от първото място. През целия втори ден карахме по-разумно и не сме рискували. Честно казано очаквах да сме по-назад в секундите, но се оказа, че печелим всички етапи за деня. На СЕ10 Българка имахме само малък инцидент на финала. Обозначителният жълт знак се намираше на траекторията ни и го ударихме, в резултат на което трябваше да сменим десен калник.

Обикновено тези знаци за предстоящ финал се поставят от другата страна на траекторията. На края на дългата последна отсечка усетих умора, но е нормално за такава дължина. От Сливен взимаме максимум точки и се надявам да продължим така годината“, коментира Ангелов след финала.

Гаджев и Ангелов Сливен 2019
Гаджев и Ангелов, снимка: Мегапорт