Начало BG спорт Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в рали Твърдица

Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в рали Твърдица

268
0
снимка: Мегапорт Рейсинг

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечели рали Твърдица. Състезанието бе трети кръг от националния шампионат по рали.

Тандемът натрупа преднина от 2:13 мин пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3,08 мин остана Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първия етап за съботния ден „Чумерна 1“ Ангелов и Гаджев стопиха преднината на лидерите във временното класиране в първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8,6 сек до 13,9 сек. В следващия етап „Предела 1“ с дължина 18,57 км екипажът на Мегапорт Рейсинг взе 21,8 сек на лидерите и поведе със 7,9 сек. На второто минаване на „Чумерна“ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта заради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

„Доволен съм от победата тук, защото не сме правили специална подготовка за рали Твърдица. Неприятно ни изненада спуканата гума вчера, с която карахме половин отсечка. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния етап вчера заради многото публика пързаляхме повече, въпреки че съм привърженик на по-чистото каране. Но не успях да се стърпя и пързалях повече.

В първия етап днес „Чумерна 1“ карахме с много силно темпо и очаквахме по-малка преднина. Но след това знаех, че на спускането на „Предела 1“ ще сме по-бързи. В началото на отсечката влязох по-вътре в бавен завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време очаквах да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В следващите два етапа карахме за удоволствие и за публиката без напрежение“, коментира Ангелов след финала.

Следващото състезание от шампионата е рали Сърбия на 25 и 26 септември. Сезонът завършва в Шумен с рали Стари столици на 9 и 10 октомври.