Начало Рали Победата във Финландия е от първостепенно значение за Хирвонен

Победата във Финландия е от първостепенно значение за Хирвонен

51
0
Мико Хирвонен,рали Акрополис 2011

За Мико Хирвонен победата в рали Финландия 2011 (28-31 юли) е жизнено важна не само, защото е пред родна публика, но и ако иска да има шанс за спечелването на титлата. Това призна самият пилот на Форд малко преди началото на домашното си състезание.

За момента Мико Хирвонен е на втора позиция в генералното класиране на WRC и изостава от лидера Себастиен Льоб със 17 точки. Финландецът започна сезона обещаващо – с победа в Швеция. Впоследствие обаче офанзивата бе поета изцяло от пилотите на Ситроен Льоб и Ожие, които си поделиха по три победи.

На прага на домашното си състезание Хирвонен е наясно, че само максимумът точки във Финландия ще съхранят шансовете му за титла.

– Победата във Финландия в важна не само, защото това е домашната ми надпревара, но и защото се нуждая от максимален брой точки за шампионата. Новите етапи, включени в програмата, ще бъдат интересни. Карал съм по някои от тях през 2011 и 2002 г. когато се състезавах в националния шампионат. Това обаче бе преди много време и не мога да си ги спомня.