Начало BG спорт Победи за Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев на Писта Енеос

Победи за Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев на Писта Енеос

497
0
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 спечели Писта Енеос в кралския клас Макси в първия кръг от националния шампионат на Затворен маршрут – Писта Енеос. Надпреварата се проведе на трасето Дракон край Калояново при горещо време и много добра организация.

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм поведе в първите метри от полпозишън, но в следващите завои Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9) от екипа на ЛВ-Авто Рейсинг Тийм го изпревари. Още след старта отпадна 4-ият на грида Илия Царски (АСК Автоцар Рейсинг Сервиз) с Мицубиши Лансър Ево 9.

Маршавелов и Камбуров водеха оспорвана битка, като Пламен се защитаваше добре. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм предприе смела атака от външната страна в края на обратната права. Той успя да се изравни с Камбуров, като двамата преминаха един до друг следващия ляв завой. За десния след това вече Косьо имаше вътрешната линия и излезе начело.

До финала той нямаше проблеми и спечели пред Камбуров. Трети стана Румен Киров със Субару Импреса от Старт-М-Криводол, който остави зад себе си Камен Василев (КА-2 Рейсинг Тийм) с Мицубиши Лансър Ево 10.

Подиумът в серия Туринг

В Туринг победата взе шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък загуби лидерството на старта, като колоната поведе вторият на грида Стоил Неков от Елена Тийм с Хонда Сивик. Неков обаче направи фалстарт. Трети бе Александър Димитров с Фолксваген Голф.

Още преди края на първата обиколка Неков получи повреда и спря. Така начело излезе Влъчков, а Димитров допусна грешка и бе изпреварен от Апостолов и Карастоянов. Кольо след това се справи с ветерана и излезе 3-и.

Вторият Косьо Йорданов с Рено Меган получи повреда в колата – счупи се картер. Той спря на пистата и отпадна. Апостолов пък отново излезе 2-и, пред Карастоянов. В последната обиколка обаче Кольо се върна на 2-ата позиция, изпреварвайки Апостолов на дългата обратна права.

В серия Спорт надпреварата беше изключително интересна

Александър Антов с Хонда Сивик от Green Fox Motorsport не успя да потегли навреме в загряващата обиколка и трябваше да стартира последен вместо 10-и.

Въпреки това той много бързо си проби път напред в колоната. А начело на нея беше Деян Куманов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик, следван от Йордан Методиев от Дианел Рейсинг с Хонда Сивик. Зад тях битка водеха Александър Димитров-Пъчката от Green Fox Motorsport и Кристиян Христов от АСК Ефко Рейсинг.

Йордан Методиев, снимка: Асен Илиев

Към средата на дистанцията Антон застигна Христов и Димитров, като бързо ги изпревари. В същото време начело излезе Методиев, изпреварил Куманов. Двамата обаче нямаха скоростта да се задържат зад Антов, който постигаше много висока скорост на правите. Александър ги изпревари и поведе колоната.

В последната обиколка обаче изглежда Антов получи някакъв технически проблем. Той нямаше мощност на излизане от последния завой и бе изпреварен от Методиев, като разликата на финала беше само 0.1 сек. Трети завърши Куманов, следван от Пъчката и Христов.

В Купа Лада лесна победа записа Иван Лишев с Лада 2101 от екипа на Диамо. Втори стана Веселин Николаев (Диамо) с Лада 2105, а местата на подиума допълни Светослав Захов (Лада 2101). Заради технически проблеми не завършиха Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора) и Владимир Ганев (Хоби Кар).