Начало BG спорт Победи за Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев в Стара Загора

Победи за Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев в Стара Загора

391
0

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Йордан Методиев и Иван Лишев записаха победи в своите класове Макси, Туринг, Спорт и Лада на Писта Стара Загора. Състезанието бе 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

Надпреварата премина при слънчево и топло време и традиционно много добра организация от АСК Стара Загора и нейния председател Илия Бояджиев, както от Община Стара Загора.

При най-мощните автомобили в серия Макси шампионът Константин Маршавелов  от КА-2 с Мицубиши Лансър Ево 10. С нея този запази шансове да защити титлата си в класа. Маршавелов поведе от полпозишън след старта, а вторият на грида Венцислав Станев не можа да потегли в загряващата обиколка. Това го прати последен в решетката, което изведе втори Пламен Камбуров.

Той реши тактически да не поема рискове и да завърши втори, като по този начин запази добър аванс в шампионата. До третото място се добра Румен Киров от Старт-М Криводол със Субару Импреса, който в последните обиколки задържа зад себе си по-бързият Станев.

Маршавелов пред Камбуров в Стара Загора

В Туринг 5-а поредна победа в Стара Загора записа Иван Влъчков от КА-2 с Хонда Сивик. Основните му конкуренти за короната Димитър Кондев и Стоил Неков не завършиха след технически проблеми. Отпадна и Косю Йорданов.

В тяхно отсъствие до подиума се добраха Искрен Веселин, който направи отлично първо каране в този клас с по-слабия си автомобил с двигател до 1600 куб.см., и Станислав Паришков с Опел Кадет. След проблемите с мотора вчера днес не участва Кольо Карастоянов

„Контролирано състезание за мен от старта до финала, каза Влъчков. – Направих нов рекорд на пистата – 1.27.9 мин, като постижението ми бе по-добро от това в квалификацията. Радвам се, че се върнахме в битката за титлата.” Благодарение най-вече на успехите на Влъчков и Маршавелов, КА-2 стана първи при отборите на Писта Стара Загора.

Иван Влъчков с Хонда Сивик

В Серия Спорт 4-а поредна победа за сезона записа Йордан Методиев с Хонда Сивик.

Той поведе след старта, а зад него Александър Антон атакува Александър Димитров – Пъчката от вътрешната страна на първия завой, след което двамата се сблъскаха.

В резултат Пъчката остана без предна броня, а Антон се завъртя и изостана. В първите обиколки Димитров държеше 2-ата позиция, но след това явно в резултат от инцидента започна да му се отваря багажникът на правите участъци. В крайна сметка Пъчката се прибра в бокса и не завърши, а Антон стигна до 5-ото място.

В отсъствието на двамата Методиев спечели лесно, с което той напрактика си осигури втора поредна титла в класа. Зад него се наредиха Деян Куманов (АСК Стара Загора) и Александър Димитров (КА-2), и двамата с Хонда Сивик.

Лишев, пред Дончев и Патенов

При Ладите битката за победата беше най-оспорвана. В отсъствието на лидера в първенството Крум Крумов първи стартира Огнян Патенов (ЛВ-Авто рейсинг тийм, ВАЗ 2101). Той обаче потегли много лошо и изостана до 6-о място.

Поведе миналогодишният шампион Иван Лишев (АСК Стара Загора, ВАЗ 2101), следван плътно от Дончо Дончев (GREEN FOX MOTORSPORT 2). Двамата водеха битка до самия финал, при достигането на който разликата бе едва 0.3 сек в полза на Лишев. Патенов понавакса загубеното в началото и стигна до 3-ото място.

Между сериите зрителите се насладиха на специално подготвено дрифт шоу. Според обявената информация днес следващият 5-и и последен кръг трябва да бъде на Писта Дракон на 27-28 ноември.