Начало Рали Подготовката на Мини за Финландия преминава през рали Естония

Подготовката на Мини за Финландия преминава през рали Естония

48
0
Крис Мийк,рали Италия 2011

Екипът на Мини във WRC с пилота си Крис Мийк ще участва в рали Естония. Целта е по този начин отборът да се подготви за рали Финландия 2011, 8-и кръг от световния шампионат.

Тимът на Мини стартира програмата си във WRC тази година с рали Италия през май. През дебютния си сезон той ще участва в избрани надпревари. Следващата от тях е рали Финландия и за да се подготви по-добре за изпитанието екипът ще участва в рали Естония. То ще се проведе на 15-16 юли, т.е. само 2 седмици преди състезанието във Финландия, а условията по макадамовите му отсечки доста наподобяват финландските.

Това ще бъде вторият път, когато Мийк ще изпрабва рали автомобила Мини Джон Купър Уъркс WRC в състезателни условия. Първият бе в Италия, когато пилотът даваше доста добри етапни времена, но технически проблеми не му позволиха да завърши.

Рали Естония ще включва около 160 скоростни километра, то е 4-и кръг от естонския рали шампионат.

Подобен подход за подготовка използваха миналата година от Форд – пилотът им Мико Хирвонен участва в рали Сърбия с цел да изпробва качаствата на автомобила си преди рали България, което бе абсолютно ново в календара на WRC за 2010 г.