Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подготвя ли се изгонването на Рос Браун от Мерцедес?

Подготвя ли се изгонването на Рос Браун от Мерцедес?

21
0
Рос Браун

В тима на Мерцедес от Формула 1 се подготвят за сериозно преструктуриране на ръководството на отбора, извън което ще останат настоящият шеф Рос Браун и изпълнителният директор Ник Фрай, се твърди в публикация на BBC Спорт.

Немският вестник Билд излезе късно снощи с информацията, че най-новото попълнение в екипа на щутгартския концерн – Тото Волф – се опитва да привлече в Бракли техническия шеф на Макларън Пади Лоу. Това доведе до спекулациите, че австриецът може да заеме поста на Браун, а Лоу – да се занимава със спортните и технически аспекти на екипа.

В материала на BBC Спорт се казва, че от Макларън са отказали коментар относно ситуацията, а от Мерцедес описали информацията като „крайно спекулативна“. Според тяхната информация Лоу се бил съгласил да отиде в Мерцедес, но не е подписал договор, което означавало, че има някакъв шанс (макар и много малък) да остане в Уокинг. Британецът имал желание да продължи развитието на кариерата си и бил приел офертата на Волф да стане началник на екипа на Уилямс преди преминаването на австриеца в Бракли.

Бившият собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан също твърди, че Браун и Фрай най-вероятно ще си тръгнат:

– Лоу ще е с много висш пост. Няма да е технически директор, ще е по-старши от това. Но няма да е шеф на тима – Волф ще е на този пост. Лоу обаче ще управлява отбора на практика в ежедневните му дейности.

Планът бил Браун да остане в тима, докато изтече шестмесечният срок, в който Лоу няма да има право да работи в друг тим, ако напусне Макларън.