Начало Рали Подходът на Фолксваген към ралитата е правилен, убеден е Джаки Икс

Подходът на Фолксваген към ралитата е правилен, убеден е Джаки Икс

52
0
Джаки Икс

Легендата на автомобилния спорт Джаки Икс бе специален гост на официалното представяне на Фолксваген Поло R WRC в Монте Карло миналия уикенд. На събитието той изрази увереност, че концернът се е подготвил максимално добре за участието си в световния рали шампионат.

В автомобилния спорт всички дават най-доброто от себе си, за да се справят. Немските производители обаче отделят такова внимание на детайлите и на качеството, че постигат много успехи. И това се вижда и в серийните им модели. На Льо Ман например (преди години) знаехме, че ако караш Порше, си спечелил състезанието наполовина — коментира Икс, чието име е неразривно свързано с това на Порше и някои от големите им триумфи в надпреварите за издръжливост.

Фолксваген Груп в момента е вторият по големина автомобилен производител по отношение на производството (след Дженерал Мотърс).

Ралитата са огромно предизвикателство, но ако погледнете какъв подход имат Фолксваген до момента, лесно ще разберете колко са сериозни — убеден е Икс.  Според мен няма съмнение, че вършат работата си както трябва.