Начало Рали Подиумът в Мексико е особено важен за Хюндай, заяви Нандан

Подиумът в Мексико е особено важен за Хюндай, заяви Нандан

39
0
Тиери Нювил

Подиумът в рали Мексико е особено важен за Хюндай, заяви шефът на отбора Мишел Нандан.

И двата автомобила i20 WRC завършиха третия кръг от тазгодишния световен шампионат, като Тиери Нювил стигна подиума. Надпреварата се провежда в особено тежки условия и при допълнително предизвикателство – загуба на мощност заради качването на сериозна надморска височина. При това положение бе истинско постижение, че не само за първи път и двете коли стигнаха финала, но бе отбелязано и първо класиране на почетната стълбичка.

Отборът ни е все още много млад и затова този резултат е толкова важен за нас. В едно от най-трудните ралита в календара не само успяхме да завършим, но и записахме подиум. Фантастично е. През цялото време учим и се трудим упорито както по време на самите надпревари, така и във фабриката в Алценау. WRC програмата е огромно предизвикателство, с което трябва да се справим в много стеснен график. Този резултат е огромна награда за всички участващи в проекта и трябва да благодаря на целия екип, както и на колегите ни в центъра Намянг за изследване и развитие в Корея. Изграждаме страхотен екип и ще отбележим повода преди да се върнем към задачите си и подготовката за рали Португалия. Продължаваме обучителния процес – коментира Нандан.

Хюндай Моторспорт бяха създадени само преди малко повече от година (15 месеца) и програмата за WRC все още се развива. Тази година отборът се състезава с един титуляр – Нювил, а вторият i20 WRC се споделя от още трима пилоти – Дани Сордо, Крис Аткинсън и Юхо Ханинен. Работи се по автомобила и се създава база данни за следващите сезони. Основната цел е трупането на опит и информация, като първата цел за всеки отделен старт е и двата автомобила да стигнат финала.