Начало MotoGP News Пол Еспаргаро на върха в последния ден от предсезонните тестове на Мандалика

Пол Еспаргаро на върха в последния ден от предсезонните тестове на Мандалика

477
0
Пол Еспаргаро
Пол Еспаргаро, снимка HRC

Пол Еспаргаро бе на върха в третия и последен ден от предсезонните тестове на Мандалика. Пилотът на Хонда записа най-бързата обиколка за 1:31.060. Втори на 14 хилядни завърши световният шампион Фабио Куартараро с Ямаха, а третото място отиде при Алейш Еспаргаро с Априлия. Разликите между състезателите бяха много малки, като първите 20 пилоти се събраха в рамките на секунда и половина.

Изпитанията на Мандалика преминаха по възможно най-добрия начин за Репсол Хонда. И двамата състезатели се чувстваха много добре върху новата машина RC213V. Пол Еспаргаро финишира първия и третия ден на челна позиция, докато Марк Маркес трупаше повече километри и търсеше лимита на мотора. По-малкият брат Еспаргаро заяви, че „никога не е бил толкова бърз.“ Алекс Маркес завърши деня на 10-та позиция, а Такааки Накагами бе 13-ти.

Представянето на Ямаха бе по-добро в сравнение с проблемите в Малайзия. Фабио Куартараро даде второ време и бе доволен от темпото си в дълга серия от обиколки. Въпреки това французинът не бе доволен от мощността на новия двигател и се надява да няма твърде голямо изоставане на дългите прави.

Франко Морбидели продължи прогреса си и намери място в топ 5. Италианецът заяви, че все още кара внимателно и няма пълно доверие на предната гума. Андреа Довициозо продължаваше да има проблеми с мотора на Ямаха и отново бе в дъното на колоната. Трикратният вицешампион не смее да прави прогнози къде ще се намира в Катар.

Дукати продължи доброто си темпо и в днешния ден. Франческо Баная финишира пети, а Лука Марини също впечатли с представянето си. Джак Милър, Йохан Зарко и Хорхе Мартин катастрофираха по време на състезателните си симулации. За щастие тримата пилоти се отърваха без сериозни травми. По време на тези изпитания стана ясно, че Дукати са започнали преговори за удължаването на договора на Баная.

Марко Безеки бе най-бързият сред новобранците, следван от Фабио ди Джанантонио. Протежето на Валентино Роси остана на 0.841 от времето на Пол Еспаргаро. След тях се класираха Енеа Бастианини и Хорхе Мартин.

Априлия приключи теста по възможно най-добрия начин. Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес останаха очаровани от новите подобрения по мотора RS-GP. Двамата испанци правеха състезателни симулации и се отправят към Катар с високо вдигнати глави.

Сузуки имаха ден, който бе изпълнен с препятствия. Жоан Мир не се взе участие във финалната фаза от тестовете в Индонезия. Световният шампион от 2020 се върна в своята хотелска стая с подозрения за хранително натравяне. Въпреки тези проблеми Мир остана положително настроен на началото на новия сезон.

„Тези неща се случват“, заяви испанският състезател.

„В крайна сметка имам добри заключения от първия и втория ден. Мисля, че ще сме напълно готови за състезанието в Катар въпреки всички неудобства, които открихме през последните два дни в Индонезия.“

Съотборникът му Алекс Ринс финишира шести с изоставане от 417 хилядни от Пол Еспаргаро. Трикратният победител в MotoGP се бе съсредоточил върху тестването на новото шаси, което бе подсилено с въглерод.

В последния ден от предсезонните тестове КТМ тестваха нов аеродинамичен пакет и ауспух. Брад Байндър завърши като най-бърз от четиримата пилоти на австрийската марка. Южноафриканецът остана на 11-та позиция с направени 68 обиколки. Мигел Оливейра направи 71 тура и също бе по-бърз в сравнение с предишните дни.

От отбора на KTM Tech 3 продължаваха да трупат повече информация. Реми Гарднър продължава възстановяването на счупената си китка, а Раул Фернандес завърши последен след като катастрофира и приключи участието си в тестовия ден след само седем обиколки.