Начало Рали Пол Нейгл остава с Микелсен и за рали Франция

Пол Нейгл остава с Микелсен и за рали Франция

46
0
Андреас Микелсен,Мика Антила,Пол Нейгл,Себастиен Ожие

Пол Нейгл ще остане навигатор на Андреас Микелсен и за предстоящото рали Франция, след като титулярът Мико Маркула не получи зелена светлина от лекарите за участие в следващия кръг от световния шампионат.

Маркула се възстановява от контузия, която бе открита преди надпреварата в Германия – два пукнати гръбначни прешлена. Нейгл го замести за старта в Австралия, след който Мико премина поредния преглед, за да се види докъде е стигнало оздравяването му. За съжаление финландецът не е достатъчно добре, за да се върне на мястото до Андреас и Пол ще продължи да му чете бележките поне в още едно състезание.

Микелсен и Нейгл финишираха шести в Австралия, въпреки известни проблеми в началото на надпреварата.

Новината, че Маркула няма да е част от екипажа и във Франция пък дойде в навечерието на дебюта на норвежкия пилон във Фолксваген Кастрол Къп на пистата Хунгароринг. 24-годишният Андреас бе гост-пилот. В първата надпревара той завърши осми от общо 21 състезатели. Стартира втората от полпозишън (редът на грида се обръща за първите осем в началното надбягване), но загуби няколко позиции и в крайна сметка стана шести.