Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Положихме стабилна основа за останалата част от уикенда, смята Хюлкенберг

Положихме стабилна основа за останалата част от уикенда, смята Хюлкенберг

595
0
Нико Хюлкенберг; снимка: Рено Спорт

Тимът на Рено отчете като положителна работата си по време на петъчните свободни тренировки преди Гран при на Китай. Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо записаха съответно пето и девето време в следобедната сесия на пистата в Шанхай. И двамата изпълниха предварително начертаната програма, включваща и тестване на различни аеродинамични и механични компоненти.

Техническият шеф на екипа на писта Алан Перман отбеляза, че първата тренировка се проведе при по-хладно време, а трасето бе доста прашно. Във втората пък вятър влияеше върху представянето на пилотите.

Хюлкенберг направи общо 53 обиколки

„Можем да сме доволни от деня си”, отбеляза немският пилот. „Работата ни премина плавно и в двете сесии и изпълнихме програмата си според очакванията. Чувствах се комфортно в колата си днес и според мен това пролича във времената ни както в къси, така и в дълги серии. Все още има по какво да работим, трябва да изясним някои детайли, но смятам, че днешният ни труд положи стабилна основа за по-нататъшната ни дейност.”

Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Майкъл Потс

Рикиардо бе шести в първата сесия, но в следобедната отстъпи с три позиции назад

Той завъртя 55 тура.

„Не беше лош ден за нас, макар и с леко смесено представяне. Сутринта тръгнахме чудесно и всичко с болида изглеждаше доста положително. Следобед опитахме някои неща с баланса. Според мен бяхме по-близо до необходимите реглажи в сравнение с първата сесия, но трябва да уточним отделни подробности за утре. Като темпо в къси серии изглежда сме в топ 10, така че в квалификацията ще трябва да напаснем всичко, за да извлечем нужната скорост в един тур”, коментира австралиецът.

Отговарящият за шасито технически директор Ник Честър допълни, че след изпитанията тимът на Рено разполага с доста информация за преглед. Тестваните нови компоненти работели според очакванията на екипа.

И двамата пилоти на Рено пък са с различни от обичайните си каски за уикенда на състезание №1000 от световния шампионат на Формула 1. Хюлкенберг е с дизайн в жълто, докато съотборникът му избра ретро визия в сиво.