Начало Рали Полша най-вероятно ще бъде включена в календара на WRC

Полша най-вероятно ще бъде включена в календара на WRC

35
0
рали Полша

Полша е ралито с най-големи шансове за включване в календара на световния рали шампионат през 2014 г. То е една от трите обсъждани нови надпревари за първенството, като другите две са Бразилия и Китай.

В края на юни приемането на WRC календара бе отложено с месец, тъй като все още се водеха преговори с отделни организатори. Според информация на autosport.com този петък (26 юли) предстои гласуване по факса и скоро след това – официално потвърждаване на календара. Въпросителни има около стартовете в Сардиния, Гърция и Нова Зеландия/Австралия (които се сменят през година). Смята се, че Сардиния е с най-големи шансове да запази слота си, тъй като има необходимите финанси и през 2013 г. организаторите са подобрили като цяло ралито.

За сигурни надпревари в листата се смятат Монте Карло, Швеция, Мексико, Португалия, Аржентина, Финландия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. За Бразилия и Китай се твърди, че няма почти никакъв шанс да се преборят за място, така че остава да бъде включена Полша.

Последната надпревара в родината на Роберт Кубица бе през 2009 г. То е кръг от европейския шампионат този сезон и ще се проведе през септември, като се очаква сериозен брой зрители заради участието на бившия пилот от F1.