Начало Рали Попов и Башкехайов ще стартират в рали Борско-Браничевски

Попов и Башкехайов ще стартират в рали Борско-Браничевски

143
0
Даниел Попов/Ангел Башкехайов с Peugeot 208

Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов/Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally 4 ще стартира в сръбското рали Борско-Браничевски. Това ще е първият старт за двамата, след тежкия инцидент претърпян в първата отсечка на 40-то издание на рали Сливен, което се проведе преди 2 месеца.

За сръбското рали участие са заявили 28 екипажа, а най-многобройния клас е RC4, в който ще се състезават и двамата българи. Състезанието е с обща дистанция от 563 км. 150 от тях са състезателни. Организаторите са предвидили 13 специални етапа, които ще бъдат разделени в 3 дни.

“Отсечките са много разнообразни и различни от тези в България. Това много ме радва, тъй като ще бъде нещо различно за нас, нов опит. Формата на състезанието е малко по-нестандартен от обичайното, наподобява състезание от края на 90-те с много на брой къси отсечки между няколко града с постоянно местещ се сервиз. Ще бъде интересно и трудно”, сподели Попов преди началото на състезанието.

“Много съм щастлив, че след инцидента, най-накрая частите за колата дойдоха и ще можем отново да се състезаваме. Ралито е чисто ново за всички. Това е първото ни рали зад граница с Дани от 2018 г., когато карахме Опел купата и се радвам много, че имаме възможност да се състезаваме тук. Домакините ни посрещат изключително топло, традиционно ралитата в Сърбия имат страхотна атмосфера и нямам търпение да започваме”, допълни навигаторът Башкехайов.

Рали Борско-Браничевски ще започне в днес с етапа Kučajna 1, като първия автомобил ще стартира в 16:30 ч.