Начало Рали Пореден проблем заплашва провеждането на рали Монте Карло

Пореден проблем заплашва провеждането на рали Монте Карло

36
0
рали Монте Карло

Проблем с измервателната система за рали Монте Карло се появи броени дни преди началото на надпреварата. Състезанието е първи кръг от световния рали шампионат, но се оказа под съмнение, след като ФИА прекрати договора на промоутъра North One Sport (NOS). Съдебен спор между тази компания и доставящата оборудването за измерване и проследяване Stage One Technology (S1T) е причината за новите грижи на организаторите. Не е сигурно дали системата ще е налице за старта на ралито другата седмица.

S1T се занимава с измервателните системи във WRC повече от десетилетие. През последните три години обаче Монте Карло бе извън световния шампионат и като част от IRC (Intercontinental Rally Challenge) разполагаше със своя техника. Смята се, че тя може да влезе в употреба следващата седмица, твърди autosport.com, където е публикувано и писмо от управляващия директор на S1T Саймън де Банке. В изложението той моли NOS да плати само 10 000 паунда на фирмата, която ръководи (при положение, че се дължат близо 1 милион британски лири). В замяна обещава да превърне S1T в организация с нестопанска цел, чийто приходи ще бъдат дарявани за благотворителност.

Работещите в компанията ни хора не се интересуват от политика или реклами, а Stage One Technology се труди по WRC системите през по-голямата част от 10-годишната им история. Тези системи нямат стойност за вас. Но има само един екип хора в света, които са наясно как да ги включат! Само две живи човешки същества могат да ги поправят, когато нещо се обърка. Те са част от тима ни – продължава изложението.

Де Банке твърди, че няма за цел да извади лична полза от неприятната ситуация. Той приканва NOS да се откажат от претенции спрямо компанията и хората му. Даден е срок до днес на обяд, когато North One трябва да обявят позицията си. Коментар от тяхна страна липсва.