Начало Рали Латвала пръв в Португалия, Фолксваген с тройна победа

Латвала пръв в Португалия, Фолксваген с тройна победа

26
0

Яри-Мати Латвала спечели рали Португалия, а тимът му Фолксваген записа тройна победа, след като съотборниците му Себастиен Ожие и Андреас Микелсен се класираха втори и трети.

„Това бе много важна победа!”, възкликна финландецът след финала. „Не само за мен, а за целия тим. Това бе правилният отговор на лошия ни резултат в Аржентина. Лично за мен бе важно да се върна в точките след дълъг период на неуспехи. А да го сторя с победа, е още по-страхотно. Битката с Ожие бе вълнуваща, той наистина ни притисна. Но устоях в решаващия момент.”

Латвала благодари на отбора си за работата и подкрепата в моментите, когато нещата не вървяха толкова гладко при него.

Ожие от своя страна сподели, че заедно с навигатора му Жулиен Инграсиа могат да се гордеят от представянето си. Той допълни, че съекипникът му е бил много силен в надпреварата и не си е струвало да рискува всичко, за да спечели.

„Много съм щастлив от резултата си, но съм още по-доволен от новото Поло R WRC, което карах за първи път тук”, коментира Микелсен. „Колата е невероятна. Държеше се точно така, както исках, при това при всякакви обстоятелства. Постарахме се да избегнем сериозни грешки през последния ден и като цяло се справихме с избора на гуми. Трето място и точка от пауърстейджа е страхотен резултат.”

Крис Мийк (Ситроен Рейсинг) финишира четвърти, следван от От Танак (М-Спорт), Дани Сордо (Хюндай) и съотборника си Мадс Остберг.

Топ 10 допълниха Хейдън Падън (Хюндай), Роберт Кубица и Мартин Прокоп.