Начало Рали Повреда спря Гераджиев в Румъния

Повреда спря Гераджиев в Румъния

59
0
Георги Гераджиев

Доскоро един от най-силните български рали пилоти Георги Гераджиев направи кратко завръщане в автомобилния спорт с участието си в макадамовото румънско рали Арад, което е валидно за румънския и унгарския рали шампионати.

Състезанието стартира в петък вечерта със суперспециален етап, а в събота екипажите караха още 10 скоростни отсечки. Победата спечели бившият пилот в световния рали шампионат Франсоа Делкур с Пежо 207 S2000.

Гераджиев и навигаторът му Слав Ландов с Ford Fiesta ST 2.0 16v отпаднаха в петата скоростна отсечка заради повреда. Преди това те стартираха с 32-о време в суперспециалния етап, а после се движеха между 35-о и 37-о място от общо 76 стартирали екипажа.

Идеята ми беше да се боря за място в топ 10 сред автомобилите с един двигателен мост – заяви Гераджиев след края на състезанието. – Но още от самото начало ралито тръгна трудно за нас – имахме проблем с избора на гуми. В съботните отсечки карахме с твърде меки гуми и задницата стана много нестабилна, но вървяхме напред. В петата отсечка, на около 3 километра след старта, най-вероятно се скъса шенкелът вляво, защото гумата и амортисьорът паднаха заедно. Това стана в един бърз десен завой, излетяхме в банкета и спряхме в едно дърво, но пораженията по колата не са големи.