Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Появиха се слухове, че Нюрбургринг ще замести надпреварата в Монреал

Появиха се слухове, че Нюрбургринг ще замести надпреварата в Монреал

Нюрбургринг Ф1
Нюрбургринг, снимка Пирели

В четвъртък по Радио Канада бе съобщено, че надпреварата в Монреал тази година ще бъде отменена. Към момента това все още не е потвърдено от Формула 1, които настояват, че водят преговори с организаторите. Появиха се обаче слухове, че ако състезанието в Канада не се състои, то ще се проведе на Нюрбургринг.

Според източници Гран при на Канада, предвидена за 13 юни, ще бъде отменена заради притеснения на здравните власти в страната свързани с пандемията. Министърът на икономиката на провинция Квебек, Пиер Фицгибон, каза, че официални новини относно състезанието ще бъдат обявени до 48 часа.

Фаворит за заместник към момента според слуховете в падока е Нюрбургринг. Представител на легендарната писта, където през миналия октомври се проведе кръг от шампионата, сподели, че към момента не е имало конкретни дискусии с Формула 1.

„Малко сме изненадани, че сега излизат слухове за Гран при на 13 дати, която дата е почти фиксирана. Истината е, че все още не сме имали конкретни дискусии с Формула 1. Винаги сме поддържали някакъв контакт, но не е имало разговори за алтернативни дати през този сезон.“

„Все пак ако Формула 1 – например поради отказване на други писти – има желание да проведе надпревара с подобни условия на тези от 2020, сме отворени за преговори.“