Начало Рали Пожар изпепели Форд-а на Мартин Прокоп

Пожар изпепели Форд-а на Мартин Прокоп

41
0
Мартин Прокоп

Пожар изпепели Форд-а на Мартин Прокоп по време на рали Германия. Това забави за известно време третата отсечка от състезанието, докато маршалите се справят със ситуацията. Пилотът и навигаторът му Зденек Хруза са невредими след инцидента.

Не знаем точно какво се случи, тъй като пламъците и димът избухнаха страшно бързо. Реших да спра, тъй като не бе възможно да останем повече в автомобила. Ще опитаме да разберем причината за пожара, но ще е трудно, тъй като от колата не остана кой знае какво. По-рано спукахме гума, но това обикновено не води до такива последици. Нямаше удар, нищо. Погледнахме в огледалата и видяхме, че горим, а в следващия момент всичко беше в дим – обясни чехът.

Пожарът се случи на километър от финала на Графшафт 1, заради което и на Прокоп му се искаше да опита да стигне до края.

Бързо осъзнах, че е невъзможно. Всичко приключи за минути. Проблемът бе, че пожарникарите не можаха да дойдат цели 18 минути и нямаше как да спасим колата, въпреки че дадохме всичко от себе си с няколко пожарогасителя. И двамата със Зденек сме добре – излязохме веднага. Той дълго се мъчеше да спаси автомобила… Нищо не може да се използва от него. Всичко е напълно разрушено. Грабнах единствено телефона си отвътре, за толкова имах време – допълни пилотът.

Инцидентът означава проблеми за екипа му, но Прокоп смята, че ще намери кола. Сега заяви, че трябва остави пожара зад гърба си и да се съсредоточи върху работата си.