Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстои единадесети кръг на БгФ1 2023 – ГП на САЩ

Предстои единадесети кръг на БгФ1 2023 – ГП на САЩ

463
0
Български Формула 1 Шампионат

След първата победа на Насим Рула на пистата Спа в Белгия, Българският Формула 1 Шампионат се пренася в САЩ. За първи път от далечната 2007 г., САЩ отново ще бъде домакин на кръг от БгФ1.

Пистата, на която ще се проведе състезанието е изградената през 2011 г. от Херман Тилке и Миро Ривера. Пилотите се изправят пред едно напълно ново предизвикателство, непознато за всички трасе, нова локация и различен вид писта.

Circuit of the Americas е много технично трасе, което разполага с разнообразни видове завои, като започнем от такива, които се вземат на пълна газ, до бавни обратни и дълги прави. Ще е интересно да видим какви настройки ще изберат пилотите за своите болиди.

Времената на тестовете до момента показват, че Самуил Иванов сякаш най-сетне е намерил себе си и правилната настройка на своя болид. След силното начало на сезона, той остана в сянката на съотборника си Иван Леонов. Самуил изглежда отново решен на всичко да покаже, че не е за подценяване.

Самуил оглавява класирането с време 1:33.599. Веднага след него са пилотите на Oracle Apex Racing, които в последните състезания също позагубиха скорост. Сякаш и при тях след ГП на Австрия се получи голям спад най-вече в темпото в състезателни условия.

Победителят от ГП на Белгия (Насим Рула) показва впечатляващи времена с повече гориво, което го прави отново фаворит за победата. Не бива да забравяме и Иван Иванов, който е на второ място в шампионата при пилотите. Той и Самуил Иванов водят ожесточена борба за второто място в класирането.

Настоящият шампион Иван Леонов сякаш намали темпото в последните няколко състезания и дори когато печелеше, то не беше с такава доминация, както го правеше в началото на сезона.

Той сам сподели след ГП на Белгия, че няма нужното време за подготовка и му е много трудно да се подготви с 4-5 часа каране. Ще е интересно да видим дали отново ще се бори за победата или ще се опита просто да печели точки, предвид голямата преднина, която има в шампионата при пилотите.

От сметките за борбата в ТОП 5, но защо не и за победата не трябва да изключваме и Георги Янаков, който е направил най-много обиколки в сървъра. Тройно повече от фаворитите за победата, което го прави наистина опасен. Неговите времена също са много силни и изглежда, че е много близо до най-бързите.

Почти сигурно е, че в този старт NetRex Grand Prix ще станат шампиони при отборите за първи път, сваляйки Sparta Racing Team от трона, на когото стояха през последните 4 години.

Изглежда, че напускането на Иван Леонов и Стоян Барбуков повлия изключително негативно на отбора. Докато Иван Иванов печели подиуми в почти всяко състезание, то Петър Николов има огромни проблеми с това да се доближи до него и да носи повече точки.

Не пропускайте БгФ1 ГП на САЩ, тази неделя – 20 октомври от 20:30 часа. Състезанието ще бъде излъчено на живо в Twitch канала на шампионата – https://twitch.tv/cukambg.