Начало Moto News Премиери на Vespa GTS и Piaggio MP3 на MOTO EXPO 2023

Премиери на Vespa GTS и Piaggio MP3 на MOTO EXPO 2023

172
0
Piaggio MP3

Две знакови марки от категорията на скутерите ще направят премиери по време на MOTO EXPO 2023 – Vespa и на Piaggio. Сред новостите обаче изпъкват две атрактивни машини – Vespa GTS и Piaggio MP3.

 Vespa GTS

Vespa GTS продължава да се развива в дизайна и технологиите. Това, което никога не се променя обаче е нейният чар и статус на италианска икона. Този елегантен спътник сега притежава нов стил и комфортни функции, предназначени за всяко приключение.

Индивидуалността на Vespa GTS блести още повече с новите елементи, които придават елегантен, изтънчен вид. Това са детайли, които правят разликата с обикновения модел.  Огледалата, страничните решетки, гребена на калника и дори отличителната „вратовръзка“ са преработени в името на иновациите, като същевременно запазват вечния чар и дух на Vespa.

Новият дизайн на Vespa GTS повишава управлението и безопасността чрез функции като подобрено окачване и 12-инчови колела, оборудвани с дискови спирачки. Тази печеливша комбинация гарантира комфортно, стабилно каране, дори при по-високи скорости или по неравни повърхности.

Vespa GTS

С повишения си комфорт, Vespa GTS има какво да предложи. Това са дистанционното отваряне на седалката, приложението Vespa MIA за свързване на вашия смартфон и скутер. С удобния Bike Finder можете да намерите мотоциклета си в претъпкания паркинг. По отношение на комфорта и стабилността, новото окачване и преработената седалка осигуряват по-комфортно изживяване както за водача, така и за пътника.

С нови изцяло LED светлини, Vespa GTS е по-примамлива от всякога. Има и нова LED задна светлина, която се комбинира със светлините за движение, за да покаже отличителния дизайн на скутера и да увеличи видимостта му на пътя.

Вложена е щателна работа за усъвършенстване на размерите на кормилото, захвата и позицията на различните бутони. Още от момента на включване са чувства подобрената плавност, отчасти благодарение на системата без ключ, която замества класическото запалване. С новия 3-инчов аналогов LCD дисплей се осигурява опростен достъп до всички важни данни.

Двигателите в семейството на Vespa GTS са калибрирани, за да осигурят плавно и безшумно изживяване. 125-кубиковия i-get използва RISS (регулаторна инверторна система за стартиране и спиране). Той дава тихо стартиране. Докато двигателят 300 куб. см HPE осигурява подобрена производителност, намален разход на гориво и по-малко шум. И двата двигателя отговарят на Евро 5.

Всички версии на Vespa GTS Super се предлагат с безключово запалване за бърз и лесен старт, дистанционно отваряне на седалката и функция Bike Finder, идеална за намиране на вашия мотоциклет сред тълпата. Семейството се допълва от здравия GTS SuperSport и иновативния GTS SuperTech. И двата са оборудвани с приложението Vespa MIA, което свързва смартфон и мотоциклети. С него може да се управляват съобщения, обаждания и плейлисти с лекота.

Piaggio MP3

Откакто представи първия по рода си триколесен скутер в света, Piaggio продължи да разширява границите чрез постоянен процес на фина настройка. Той е насочен към предоставяне на изключително изживяване при каране. Гамата MP3 продължава да се развива, с нови модели, включващи елементи от автомобилния свят, като круиз контрол и BLIS (система за информация за мъртвите точки). Те са предназначени да повишат комфорта, безопасността и производителността. С високоефективен двигател Euro 5, подчертано модерен дизайн и съвместимост с B лиценз (категория В), новата серия скутери Piaggio MP3 е настроена да промени отново градската мобилност.

Новото оборудване е проектирано да задоволи всяка нужда. Пълното LED осветление подобрява видимостта, бърз старт с безключовата система, 7-инчов пълноцветен TFT дисплей е най-големият в категорията на трите колела, наличен е USB контакт под предното стъкло за презареждане на електронните устройства и системата Piaggio MIA свързва смартфона с автомобила за по-добро управление на навигацията, разговорите, съобщенията и музиката.

Новата гама MP3 на Piaggio разполага с още по-ефективна спирачна система: крачната спирачка сега се поддържа от по-лека структура и нови главни спирачни цилиндри (By-Bre). Това, добавено към вече установените ABS и ASR система, води до стабилно и безопасно каране дори на най-коварните повърхности. Друга иновация е системата BLIS, технология, която открива превозни средства, иначе скрити в мъртвите зони на огледалата за обратно виждане, за още по-лесни и по-безопасни пътувания.

Гамата Piaggio MP3 се развива благодарение на точното проучване на ергономичността и изживяването при езда. Новото седло осигурява повече пространство за водача и възможния пътник, както и по-спокойна и идеална позиция за каране, а също и за по-добър контрол. Към това се добавят круиз контролът и системата за заден ход със задна камера, ценна помощ да намерите своето място дори в най-пренаселените градове.

Добре познатият 400-кубиков двигател вече е преработен по отношение на механиката и термодинамиката. С намалените шум, вибрации и разход на гориво, се присъединява от новия 530-кубиков двигател, който повишава още повече производителността и ефективността. В допълнение, тялото и шасито се развиват чрез намаляване на теглото в сравнение с предишната версия.

Задната предавка с камера за задно виждане повишава още повече практичността на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive и позволява паркиране без никакви физически усилия. Системата BLIS също е добавена към тази иновация: технология открива в слепите ъгли на огледалата за обратно виждане, превозните средства, които се движат с по-висока скорост в диапазон на действие до 30 метра, осигурявайки на водача цялата полезна информация, за дa пътувате в пълна безопасност.

Има много подробности, които свидетелстват за прецизното проучване за дизайна на новите MP3. Например, отварянето на седлото с механична система за задържане, отделението под седалката с осветление, което може да побере две каски, покриващи цялото лице. В удобната жабка на таблото има практичен USB порт.

Цялата осветителна система на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive е изцяло LED, като специално внимание е обърнато на предната част, която сега е по-широка, по-защитна и има нов хоризонтално развит светлинен клъстер. Има множество препратки към най-новите тенденции в автомобилния дизайн, включително мигачите, интегрирани в калниците.

Piaggio MP3 530 hpe Exclusive се задвижва от чисто новия двигател 530 cc hpe Euro 5. Чисто ново механично сърце, което доставя над 44 к.с., което прави този модел най-мощният в сегмента на триколесните скутери.