Начало Рали Принц Албер попълни автомобилната си колекция със Ситроен DS3 WRC

Принц Албер попълни автомобилната си колекция със Ситроен DS3 WRC

62
0
Себастиен Льоб

Ситроен DS3 WRC, с който Себастиен Льоб спечели рали Монте Карло в началото последния си WRC сезон, ще стане част от специалния автомобилен музей на принц Албер.

Деветкратният WRC шампион кара със съкратена програма през 2013 г., когато опита силите си и в няколко други шампионата. Един от кръговете в листа му бе прочутото Монте Карло, където французинът триумфира за пореден път.

Колекцията в Монако пък вече има забележителни експонати. Тя е започната от принц Рение – бащата на Албер – и вече включва няколко возила със специална връзка с Княжеството.

Принц Албер получи специалния подарък по време на втория състезателен уикенд от тазгодишния шампионат за туристически автомобили (WTCC), в който малко по-рано дебютираха Ситроен и Льоб. Той опита и какво е усещането да се возиш в С-Елизе, чиято серийна версия послужи за база за състезателния вариант. Албер бе в специално пригодения за „пътници” Ситроен с две места.

Бих искал да благодаря на Себастиен за това, че отдели време за мен. Беше страхотно усещане – коментира принцът. – Вече познавах добре трасето, тъй като аз самият съм се състезавал на него. Но да премина по него по този начин бе съвсем различно изживяване! Невероятно и е един толкова забележителен Ситроен да стане част от колекцията, създадена от баща ми, която се опитвам да разширявам всяка година. Той ще има специално място.