Начало Рали Принц Албер попълни автомобилната си колекция със Ситроен DS3 WRC

Принц Албер попълни автомобилната си колекция със Ситроен DS3 WRC

18
0
Себастиен Льоб

Ситроен DS3 WRC, с който Себастиен Льоб спечели рали Монте Карло в началото последния си WRC сезон, ще стане част от специалния автомобилен музей на принц Албер.

Деветкратният WRC шампион кара със съкратена програма през 2013 г., когато опита силите си и в няколко други шампионата. Един от кръговете в листа му бе прочутото Монте Карло, където французинът триумфира за пореден път.

Колекцията в Монако пък вече има забележителни експонати. Тя е започната от принц Рение – бащата на Албер – и вече включва няколко возила със специална връзка с Княжеството.

Принц Албер получи специалния подарък по време на втория състезателен уикенд от тазгодишния шампионат за туристически автомобили (WTCC), в който малко по-рано дебютираха Ситроен и Льоб. Той опита и какво е усещането да се возиш в С-Елизе, чиято серийна версия послужи за база за състезателния вариант. Албер бе в специално пригодения за „пътници” Ситроен с две места.

Бих искал да благодаря на Себастиен за това, че отдели време за мен. Беше страхотно усещане – коментира принцът. – Вече познавах добре трасето, тъй като аз самият съм се състезавал на него. Но да премина по него по този начин бе съвсем различно изживяване! Невероятно и е един толкова забележителен Ситроен да стане част от колекцията, създадена от баща ми, която се опитвам да разширявам всяка година. Той ще има специално място.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter