Начало Избрани Проблем с аеродинамиката е измъчвал Перес във втората свободна тренировка на Силвърстоун

Проблем с аеродинамиката е измъчвал Перес във втората свободна тренировка на Силвърстоун

1513
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес призна, че неговият Ред Бул е бил „много далеч“ от оптималното си темпо по време на втората петъчна тренировка за Гран при на Великобритания в F1 след като е бил измъчван от предполагаем аеродинамичен проблем. Мексиканският състезател завърши на седма позиция след края на днешния ден и изоставаше от лидерите в сесията.

Перес и Верстапен не направиха нито една бърза обиколка по време на дъждовната първа свободна тренировка. Двамата направиха само няколко опознавателни турове на пистата Силвърстоун.

Метеорологичните условия поставиха по-голям акцент върху едночасовата суха втора тренировка. По време на нея отборите трябваше да подготвят настройките на своите болиди. В крайна като Карлос Сайнц от Ферари спечели сесията, следван от Люис Хамилтън (Мерцедес) и Ландо Норис (Макларън).

Верстапен завърши четвърти само на две десети зад него бившия си съотборник. Същевременно Перес остана седми на повече от осем десети разлика зад Сайнц.

Състезателят на Ред Бул заяви, че усещането за автомобила е било „много далеч“ от това, което отборът е подготвил в симулатора. Това ще създаде изключително много работа на неговите механици, докато успеят да подготвял колата за съботните сесии.

„Днешните сесии не бяха добри. Подготовката ни в симулатора е много далеч от това, което показахме на пистата“, каза Перес.

Предполагаме че се е случило нещо. Трябва да разберем защо имахме толкова сериозно изоставане. Ние сме малко по-назад и просто трябва да разберем какво точно става.“

Перес разкри, че аеродинамичен проблем е причината за тежкото му състояние в петък и заяви, че отборът има предположение какво трябва да поправи.

Имаме [идея]. Мисля, че имахме някои подозрения по отношение на аеродинамиката. Очевидно не мога да навлизам в подробности“, добави пилотът на Ред Бул.

На въпроса дали екипът му може да оправи ситуацията, той отговори:

Ще бъде доста, доста трудно. Все пак сме го правили и преди, стига да успеем да поставим нещата на правилното място. Нужна ми е по-голяма увереност в тези бързи завои. Когато успея да си я върна, всичко ще бъде наред.“

Съотборникът на Перес Макс Верстапен нямаше толкова драми в следобедната тренировка. Нидерландецът призна, че пропускането на FP1 затруднява отборите от F1, тъй като те разполагат с по-малко време, за да намерят правилните настройки.

Винаги е малко сложно, разбира се, след като не си карал в FP1, а след това FP2 се превръща в малко гадаене. Обикновено в първата тренировка се определят настройките на болида“, обясни Верстапен.

Може би не беше идеално, но и не беше голям проблем. Знаем върху какво трябва да работим и ще се опитаме да го направим през нощта. Утре вероятно също ще вали, така че отново ще има различни условия. В крайна сметка всичко беше наред.“

Понякога [пропускането на FP1] работи за теб, а понякога може би не. Този път вероятно беше втория случай. Все пак не беше и толкова лошо. Все още има няколко неща, които трябва да се разгледат, най-вече свързани с гумите.“

„Като цяло гумите доста се износват на тези трудни и високоскоростни завои. Така че тяхното управление ще е от изключително значение“, завърши Макс Верстапен.