Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с окачването е довел до проблемите на Алонсо в Марина Бей

Проблем с окачването е довел до проблемите на Алонсо в Марина Бей

1307
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо каза, че от Астън Мартин са установили причината за слабото представяне в Марина Бей. Испанецът разкри, че проблем в окачването на неговия автомобил е довел до този неочакван спад в представянето. Алонсо обаче така и не пожела да разкрие колко точно е бил нарушен аеробаланса на AMR23.

Алонсо бе единственият представител на Астън Мартин в Гран при на Сингапур. Неговият съотборник Ланс Строл се отказа от участие заради инцидент в квалификацията. Канадецът изпусна контрола над своя автомобил и се удари в предпазните ограждения на последния завой. Въпреки че получи медицинско разрешение, Строл се реши да не кара в нощната надпревара в Сингапур

Алонсо се движеше близо до челната петица в първата половина на Гран при на Сингапур. Испанецът допусна грешка при влизането си в бокса по време на периода на кола за сигурност. В резултат на това стюардите наложиха 5-секундно наказание на пилота на Астън Мартин.

Двукратният световен шампион направи втори питстоп в обиколка №44, в който изтърпя наказанието си. За нещастие, проблем с крика, повдигащ задната част на колата коства на испанеца загуба на ценни секунди и го прати в дъното на колоната.

Алонсо в крайна сметка остана 15-ти при развяването на карирания флаг и си тръгна с празни ръце от Марина Бей. Пилотът на Астън Мартин остана озадачен от слабото представяне на AMR23 и поиска тимът да намери причините за това.

Малко след края на Гран при на Сингапур Астън Мартин установи причината за проблемите на Алонсо. Оказа се, че испанецът е имал повреда в част от окачването, която е нарушила аеробаланса на нарушил на колата му. Испанецът така и не пожела да каже колко точно е повлиял проблемът, но поне разказа за ефекта от него.

„Определено не ни помагаше. Знаем колко ни е повлиял този проблем, но няма да споделяме повече информация. В крайна сметка изоставането ни беше значително“, сподели Алонсо.

„Вече се притеснявам по-малко за представянето в Сингапур, след като знам за повредата, която имахме. Така в крайна сметка така и не показахме реалното си темпо“, продължи Алонсо. „Мислехме си, че може би щяхме да следваме „влакчето“ на лидерите и да имаме по-малко проблеми [с изпреварването на] Окон и [Серхио] Перес. После всичко се промени. Когато не си прекалено бърз, се сблъскваш с много проблеми.“

Алонсо така и не пожела да разкрие точната причина за повредата в окачването на неговия болид. Същевременно той отново заяви, че вярва в успеха на проекта на Лорънс Строл

„Изключително съм доволен от проекта, въпреки трудните състезания като Сингапур или Монца. Всички наши разговори и срещи с фабриката, те са много продуктивни. Именно през тези уикенди научаваме повече важни неща“, обясни Алонсо.

„Стъпките, които планираме за бъдещето или за следващата година, когато идваме на тези състезания, са огромни. Никога не съм виждал такъв мащаб по отношение на идеите и мотивацията, която има Астън Мартин за да стане топ отбор.  Ресурсите и решимостта също са изключителни. Много съм щастлив тук.“

„Трябва да приемем, че всички участници [във Формула 1] са на много високо ниво. Всеки има страхотни дизайнери, страхотен екип, аеродинамични тунели и други подобни неща. Имаме големи надежди, когато мислим за нашия аеродинамичен тунел, който ще бъде готов през следващата година. Знаме, че повечето от най-добрите отбори вече разполагат с такъв аеродинамичен тунел от няколко години, така че ние просто ще [достигнем] нивото на техния капацитет“, завърши Фернандо Алонсо. Този уикенд испанецът отново си партнира с Ланс Строл.