Начало Други Проблеми със спирачките за Върбицалиев в неделя

Проблеми със спирачките за Върбицалиев в неделя

52
0

Проблеми със спирачките съпътстваха второто състезание на Коко Върбицалиев на пистата Лаузитцринг в неделя и му попречиха да се бори за по-добро класиране.
В проведената в неделя квалификация той се представи по-добре от предишния ден и се нареди на 14-та позиция. След загасване на светофара Върбицалиев тръгна добре и влезна в първия завой 12-ти. В следващите няколко обиколки той успя да поддържа темпото на първите и бе в една група с тях. Проблем със спирачките обаче не позволи на Коко да остане на тази позиция и той пропадна в класирането до 19-то място. След това успя да си върне две позиции, но не му остана време за повече преди карирания флаг.
“Състезанието започна добре за мен. Дори кроях планове за по-предно класиране, виждах, че подобрявам времената си, но след 7-та обиколка нещо стана със спирачките… Колата започна да не спира и особенно на първият завой, където скоростта е над 200 км. Не знам от какво се получи, ще стане ясно по-късно, когато механиците направят ревизия на колата. Жалко, защото стартът ми беше добър”, сподели Върбицалиев, който се нареди 10-ти за Шампионата на новобранците в това състезание.
След изминалите четири състезания Върбицалиев заема 15-то място в общото класиране в шампионата и осмо при новобранците.
Следващтите 5-то и 6-то състезания са на 22-24 юни на градското трасе Норисринг в Нюрнберг.
По предварителния план на екипа на 11 юни 2007 се планува официално представяне на Коко, автомобила и отбора в гр. София. На живо всеки един ще може да види и да се докосне до атмосферата на големия автомобилен спорт.