Начало Рали Проблеми за Тойота в проекта за WRC

Проблеми за Тойота в проекта за WRC

61
0

Екипът на Тойота има проблеми в подготовката за завръщането си в световните ралита през 2017 г. Според информация от Финландия проектът с модела Ярис WRC за следващата година закъснява със своя график, който бе обявен в началото на годината.

Предварително обявеният срок – 17 март, когато автомобилът трябва да бъде представен пред висши служители на японския автомобилен гигант в гр. Тойота, очевидно ще бъде отложен, без да се знае коя ще е новата дата на презентацията.

Предполага се, че закъснението и просрочването на предварително определеният график в работата по автомобила се дължат на закъсненията на доставките на компоненти за колата, които са дадени за изпълнение на външни партньори на Тойота. Досега прототипът на автомобила вече прави различни по вида тестове на различни терени и при различни натоварвания.

Отделно от информациите се подразбира, че същият тип проблеми има и германската фирма Тойота Моторспорт GmbH, които са свързани с проекта на японците GT86 CS-R3 за едномарковия шампионат, обявен за старт през този сезон.

Много вероятно изглежда Тойота Моторспорт GmbH да изостави временно работата по този проект, който, освен забавянето на външните поръчки, засега не се радва на широк прием и подкрепа. Което пък от своя страна не позволява да се определи евентуалният брой на участниците в едномарковата надпревара в рамките на бъдещия шампионат за 2016 г.