Начало Рали Продрайв окуражени от темпото на Сордо с новия вариант на Мини

Продрайв окуражени от темпото на Сордо с новия вариант на Мини

42
0
Дани Сордо

Екипът на Продрайв е много окуражен от темпото на Дани Сордо с последния вариант на Мини Джон Купър Уъркс WRC, сподели управляващият директор Ричард Тейлър. Испанският пилот спечели и трите петъчни отсечки (останалите три бяха отменени от организаторите), след като в четвъртък вечер технически проблем го спря прекалено рано. Освободен от напрежението да гони резултати и класиране, той бе най-стабилен в ужасното време.

Колата пък бе хомологирана малко преди това с всички новости по нея, а те никак не са малко. Сред подобренията са последна версия на двигателя, редица аеродинамични компоненти и т.н.

Дани нямаше да е пръв на трасето, ако не бяхме загубили време през първия ден и тогава вероятно нямаше да е с минута по-бърз от съперниците, тръгващи след него. Въпреки това трябва да се отбележи колко окуражаващо бе представянето му за екипа ни. Другият ни автомобил с Патрик Сандел пък е четвърти. Това е едва второто му рали с нас, той е с нов навигатор, а върви чудесно. Определено сме много доволни – обясни Тейлър.

Сандел обаче е с предходната версия на Мини-то – пълният пакет модификации е само на колата на Сордо. Дани спечели вече три подиума на асфалт, но все още гони първо класиране в топ 3 на чакъл. Самият той сподели, че е изумен колко време е успял да спечели само за три етапа.