Начало Рали Продрайв отхвърля слуховете за разрив с Мини

Продрайв отхвърля слуховете за разрив с Мини

56
0
Дани Сордо

Продрайв отхвърлиха слуховете, според които дългосрочната сделка на компанията с Мини скоро ще бъде прекратена.

Управляващият директор Ричард Тейлър коментира тиражираната информация с изявлението, че всичко е наред и екипът се подготвя за рали Швеция, втори кръг от WRC за 2012 г. Продрайв подготвят автомобилите Джон Купър Уъркс WRC за шампионата и се грижат за всички останали аспекти от участието в надпреварите.

Няма нищо такова, изобщо не е ставало дума. Отборът вече тръгна за Швеция за предварителни събития там. Мини се придържат към програмата си, както и към клиентите с техни коли. Всички искаме да видим Джон Купър Уъркс WRC по етапите и точно това ще се случи – заяви Тейлър.

Мини имат доста грижи от края на миналата година насам. Бюджетът им за световния рали шампионат бе орязан, след като BMW решиха да се върнат в немските серии за туристически автомобили (DTM). Тимът изпусна срока за подаване на заяви за участие в тазгодишното WRC и се наложиха допълнителни преговори с ФИА преди да бъде потвърден. Дани Сордо пък остана твърд титуляр, но мястото на негов съотборник вече се дава на пилоти, които си плащат. Пиер Кампаня направи много добро каране в рали Монте Карло (където се класира седми), но съвсем не е сигурно дали следващи състезатели ще продължат в същия дух. Същевременно натрупалият опит с автомобила Крис Мийк все още не е наясно каква е програмата му за 2012 г.

Освен всичко това се твърди, че в BMW са разтревожени от планираното завръщане на Фолксваген през 2013 г., което ще е подплатено със сериозни средства. Мюнхенският концерн отговаряше за първоначалната инвестиция и хомологация на колите, но Продрайв се занимава с текущия бюджет. Смята се, че фирмата от Бенбъри се е обърнала към автомобилния производител с молба за допълнителни ресурси. Неназовани източници твърдят, че това довело до моментално охладняване на отношенията между двете страни.

Поредните грижи се появиха след още един чудесен успех на Мини и Сордо – второто място в рали Монте Карло.