Начало Рали Продрайв потвърдиха участие в Нова Зеландия, Германия и Великобритания

Продрайв потвърдиха участие в Нова Зеландия, Германия и Великобритания

36
0
Дани Сордо

Екипът на Продрайв потвърди, че ще участва в още три кръга от световния рали шампионат за 2012 г. – в Нова Зеландия, Германия и Великобритания.

Водещ пилот ще е Дани Сордо, който бе свързан и с място във Форд за Аржентина на мястото на контузения Яри-Мати Латвала. Засега обаче няма официално съобщение относно това кой ще кара вместо финландеца.

В Продрайв пък са прегледали внимателно програмата и календара на WRC, за да вземат решение в кои надпревари да участват.

Помислихме къде ще сме най-конкурентоспособни през останалата част от сезона – обясни шефът на тима Дейв Уилкок. – След представянето ни на асфалт миналата година и подиумите на Дани, както и фактът, че почти спечели във Франция, Германия бе очевиден избор. Великобритания е домашната ни надпревара. Темпото ни на чакъл в Португалия пък ни кара да смятаме, че Нова Зеландия е чудесен шанс да демонстрираме отново скоростта си на такава настилка – допълни той.

Сордо взе шест отсечки в Португалия и вървеше наистина страхотно на наводнените от поройни дъждове трасета, така че ще се бори за подобно представяне в идващите състезания.