Начало Рали Прокоп поведе в рали Кипър

Прокоп поведе в рали Кипър

60
0

Мартин Прокоп с Форд Фиеста поведе в генералното класиране след първия ден на рали Кипър – 12-ти, последен кръг от IRC сериите тази година.

В началото на деня лидер бе Насер Ал-Атия, който обаче направи фалстарт на един от етапите, заради което получи 10-секундно наказание, а освен това спука и две гуми и това позволи на Прокоп да излезе начело в класирането в първото си IRC рали тази година.

Прокоп имаше проблеми с една от полуоските си в четвъртък вечерта, когато започна ралито, като закъсня и за супер-специалния етап и получи 20-секундно наказание за това, но в петъчния ден всичко за него вървеше добре и след осемте изминати отсечки той има малко над 12 секунди преднина пред Ал-Атия.

Трети за момента е Роджър Фегали с Шкода Фабия, който също имаше технически проблеми в четвъртък вечерта.

Чехът Жаромир Тарабус от чешкия тим на Форд се движи четвърти, като това е едва втори старт на макадам в кариерата му.

Първи в група N и пети в генералното класиране е ветеранът Роман Креста с Митсубиши Лансер Ево 9.

Етапите в петъчния ден се проведоха при доста високи температури от около 30 градуса и слънчево време, като за втория ден не се очаква нищо по-различно,

Битката се очертава като доста интересна, тъй като поради липсата на регулярните пилоти, чиито тимове естествено не видяха смисъл да участват в ралито, при положение, че и двете титли вече са взети, доста нови лица имат възможността да се борят за места на подиума в кръг от IRC.