Начало Рали Промени за рали Аржентина

Промени за рали Аржентина

30
0

Промени предвиждат да направят организаторите за тазгодишното издание на рали Аржентина (21-24 април), 4-и кръг от първенството на WRC. Те са свързана с разположението на трасето за суперспециалния етап в центъра на Кордоба, което ще се намира в близост до градския център и Барио Дженерал Рас. Дължината му ще е 1500 м., а екипажите ще стартират по реда на списъка, като всеки ще е сам на трасето по време на обиколката.

През миналата година събитието имаше своя церемониален старт в центъра на самия град Кордоба, но след това автомобилите пътуваха до съседната провинция Сан Луис, за да карат в суперспециалния етап в покрайнините на Мерло.Това се оказа не само недобра схема, но и по време на самата надпревара организаторите се натъкнаха на проблеми.

Трикратният шампион на Аржентина Маркус Лигато пък ще стартира в домашното си състезание зад волана на Ситроен DS3 WRC за отбора на Абу Даби Тотал WRT. Това ще е първо негово участие от 2013 г., когато се състезаваше в придружаващите сериите категория на WRC2. Той ще е съотборник на водещия пилот Крис Мийк.