Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промените на Ферари за Испания: Нови задно крило, под, кутии за спирачките...

Промените на Ферари за Испания: Нови задно крило, под, кутии за спирачките и изменени кутии за радиаторите

6507
0
Ферари
снимка: Майкъл Потс

Първият голям пакет новости на Ферари ще е факт този уикенд за Гран при на Испания. Италианското издание на Моторспорт съобщи, че Скудерията ще има ново задно крило, кутиите за радиаторите ще са малко променени, нов под – за намаляване на подскачането, нови кутии за въздух към спирачките. В Маранело решиха още преди сезона внимателно да преценяват всяко развитие за болидите си F1-75 и да въвеждат новости само тогава, когато са убедени, че те ще проработят. Според публикацията се очаква стъпката напред за Ферари да е от порядъка на 0,3-0,4 сек.

С интерес се очаква представянето на болидите на Ферари с новия под, чиято основна цел е да премахне подскачането. При F1-75 то не е толкова сериозно, колкото при други екипи, но го има и оказва влияние върху темпото на автомобилите. Работата по този проект върви още от Австралия, където започнаха изпитанията. От там се породиха и спекулациите, че от Ферари са изпробвали нов компонент по време на теста на Пирели за гуми след Гран при на Емилия Романя. Всъщност подът бе използван в Мелбърн, така че нарушение нямаше.

Промяната в кутиите за радиаторите ще е с цел намаляване на челното съпротивление. Ферари продължава проучванията си относно поведението на гумите, с които имаше известни грижи в последните надпревари

Пакетът новости е създаден така, че да има и намаление на теглото – с около 2 кг.

Междувременно в Маранело явно са работили не само по колите си. Твърди се, че скоро от Ферари ще предоставят на ФИА доклад с разходите на отборите във Формула 1 от началото на сезона. Матия Биното непрекъснато набляга на темата с ограниченията на бюджетите. Той многократно посочи, че отборите мога да извлекат полза и от финансовите правила в зависимост от това как ги тълкуват.