Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промените по RB15 ще бъдат повече еволюция, отколкото революция, обясни Хорнер

Промените по RB15 ще бъдат повече еволюция, отколкото революция, обясни Хорнер

1603
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

Подобренията по колата на Ред Бул RB15 за следващия кръг от сезона в Испания ще бъдат повече еволюция, отколкото революция. Това обясни спортният директор на тима Кристиан Хорнер.

На Каталуня се очаква „биковете“ да внедрят доста нови компоненти по колата. С тях те се надяват да се доближат още до Мерцедес и Ферари като скорост. В отминалия кръг в Баку Верстапен не беше далеч от Фетел, но в края не можа да загрее гумите си след режима на виртуална кола за сигурност.

„Това ще бъде еволюция на колата, каза Хорнер. – Ще бъдат обичайните ъпгрейди на предното и задното крило. Като цяло пакетът ще бъде повече еволюция, отколкото революция.“

Кристиан обясни още, че промените ще са свързани с подобряване на баланса на колата и износването на гумите. От началото на сезона Ред Бул изостава от Мерцедес най-вече по отношение на шасито, на което липсва достатъчно притискане.

Според Хорнер в Ред Бул като цяло са намалили изоставането си от лидерите спрямо началото на сезона. А трасетата в Испания и Монако, които са следващите 2 от календара, по традиция пасват повече на колата на Ред Бул.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter