Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Противоречива информация относно Гран при на Австралия

Противоречива информация относно Гран при на Австралия

2348
0
Албърт парк, Гран при на Австралия
снимка: Мерцедес

Противоречива информация относно провеждането на Гран при на Австралия се появи в последните часове. Първоначално Sky Sports съобщи, че състезание ще има. Техен журналист говорил с един от шефовете на тимовете, който му заявил, че отборите като цяло са съгласни да има Гран при уикенд.

По-късно в BBC излезе информация, цитираща високопоставени лица в спорта, че всъщност по-голямата част от екипите са против провеждане на състезание при наличието на случай на заразен с коронавирус . Съответно този източник твърди, че Гран при на Австралия няма да има. Sky скоро излъчи същата информация.

Тестът за коронавирус на служител на Макларън се оказа положителен, след което тимът официално обяви, че няма да участва в състезанието.

Това доведе до въпроси какво ще се случи по-нататък с Гран при на Австралия.

Циркулираше и слух, че стартът може да бъде отложен и да му се търси дата по-късно през годината.

Реакцията на представителите на медиите в падока бе изключително остра. Тя бе насочена основно към липсата на реална информация от страна на ФИА и ръководителите на Формула 1.

Федерацията и организаторите на надпреварата пуснаха изявления. В тях обаче само се преповтаряше всичко вече известно за направените тестове и резултатите от тях. Допълваше се, че се водят разговори, но до рано сутринта австралийско време нямаше нищо конкретно от която и да е от страните.

Междувременно рано сутринта в Мелбърн – малко след 5 и половина – маршалите получиха съобщение, че дейностите на Албърт парк за петък ще протекат според предварителния план. Това внесе допълнително объркване в ситуацията, тъй като според програмата първата тренировка на Формула 1 за 2020 г. трябва да се състои след броени часове.