Начало Рали Протон влиза в световния рали шампионат

Протон влиза в световния рали шампионат

41
0
S2000,Satria Neo,Пер-Гунар Андерсон,Протон

Малайзиският автомобилен производител Протон, който през последните няколко години се състезаваше в IRC, обяви че през следващата година ще участва в световния рали шампионат. С Пер-Гунар Андерсон и Джандоменико Басо зад волана на Satria Neo S2000, Протон ще стартира още в рали Монте Карло в SWRC. Планирани са още участия в Швеция, Нова Зеландия, Финландия, Франция, Испания и Великобритания. Не са изключени участия и на ветерана Алистър Макрий, като неговата главна цел ще е да защити титлата си в Азиатско-Тихоокеанското първенство.

„Влизането ни в SWRC е много важна стъпка за нас, защото ще ни помогне много в развитието на Satria Neo“, обяви тим шефът Крис Мелорс. „През последните няколко години се състезавахме в IRC и искам да използвам възможността да благодаря на организаторите на тази серия и на Евроспорт за прекрасния шампионат, който правят. Решихме обаче да поемем нова посока през 2012 г., като разглеждаме възможността за пускането на клиентски коли в IRC.

За момента обаче сме концентрирани изцяло върху участието на Пер-Гунар и Джандоменико в рали Монте Карло. Това ще е един вълнуващ старт на годината, като се надяваме тя да е толкова успешна, колкото бе и 2011 г. Познаваме пилотите си много добре, но в течение на сезона вероятно ще дадем шанс и на други състезатели.“