Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първите 3 тима може да имат 1.5 сек аванс пред останалите, смята...

Първите 3 тима може да имат 1.5 сек аванс пред останалите, смята Щайнер

75
0

Водещите три отбора във Формула 1 може да имат до 1.5 сек преднина спрямо останалите с оглед на анализите от показаното на тестовете в Барселона досега. Това твърди спортният директор на екипа на Хаас Гюнтер Щайнер. Той визира екипите на Ферари, Мерцедес и Ред Бул, като засега не е ясно кой от тях е с най-бързата кола. Смята се, че разликата между тях е малка – 0.2-0.3 сек на обиколка.

„Смятам, че разликата между първите 3 отбора и останалите е между 1 и 1.5 сек. Това се дължи на аеродинамиката, каза Щайнер. – Ние трябва да работим по нея. Големите отбори винаги ще имат повече ресурси да я направят по-добре и това е очаквано. Не е изненада, че Мерцедес, Ферари и Ред Бул са се справили по-добре.”

Запитан дали има опасност тази разлика да се увеличи с развитието на колите, Щайнер отговори: „По мое мнение тя няма да намалее. Но в по-късен период по-малките отбори може да направят по-големи подобрения и тя да не е толкова голяма.”

Според Гюнтер е трудно да се каже къде се намира неговият отбор спрямо останалите, но смята, че след първите 3 тима най-добър е Уилямс.„Мисля, че в Уилямс са малко по-добре от голямата група, каза италианецът. – Но дали е така, ще разберем в Австралия.”