Начало Рали Синът на Грьонхолм дебютира в световния раликрос шампионат

Синът на Грьонхолм дебютира в световния раликрос шампионат

67
0

Синът на двукратния рали шампион Маркус Грьонхолм Никлас ще дебютира в световното раликрос първенство тази година. 18-годишният пилот ще кара Форд Фиеста Суперкар в Швеция, а освен това ще участва още във финландските раликрос серии и в 3 надпревари от шведския шампионат в същата дисциплина.

Грьонхолм младши заяви, че много се вълнува от програмата си за предстоящия сезон. Той допълни, че автомобилът му е наистина силен.

„Във Финландия целта е да спечеля шампионата. В Швеция нивото е по-високо, така че нека първо видим какво е темпото там. Със Суперкара имам ограничен опит, тъй като нещата се развиха бързо. Сега е важно да направим тестовете, да имам добро чувство зад волана в началото на сезона”, отбеляза Никлас, цитиран от Аутоспорт.

Младежът сподели, че именитият му баща му е дал някои съвети, но най-важно е той сам да натрупа опит и да кара колкото се може повече.

Никлас дебютира в световния раликрос през 2014 г. в домашния си кръг във Финландия, когато се състезава в клас RX Lites.

Маркус Грьонхолм заяви от своя страна, че първо ще види на какво ниво е синът му и едва тогава може да говори за някакви цели: „Очакванията ми са като на собственик на отбор, а не като на баща. Програмата ни обаче е сериозна и колата би трябвало да е конкурентоспособна.”