Начало Рали Рали Германия остава кръг от WRC до 2020 г.

Рали Германия остава кръг от WRC до 2020 г.

159
0

Рали Германия ще продължи да бъде домакин на кръг от световните ралита поне до 2020 г. Това беше официално потвърдено днес от организаторите на ралито, които са постигнали договорка с промоутърите на WRC. Първото издание на рали Германия е през далечната 1982 г., а от 2002 г. насам то е официален кръг от WRC календара, като единствено през сезон 2009 бе извън него поради финансови причини.

Себастиен Льоб е най-успешният пилот в Германия, като успя да запише 9 победи от 10 участия между 2002 и 2012. През настоящия сезон рали Германия (18-21 август) ще бъде първото от три асфалтови състезания и ще бъде последвано от най-новия кръг в Китай, който ще направи своето завръщане, а след това пилотите ще посетят и друга от асфалтовите класики – рали Франция.

Изпълнителният директор на ADAC Saarland – компанията, която организира рали Германия, Карл-Хайнц Финклер заяви: „Продължаваме нашата работа със Световния рали шампионат и ще дадем най-доброто от себе си, за да запазим добрата оценка за нашето рали. Нашата цел за бъдещето е да направим това рали по-компактно, без да губим и капка от уникалния характер и история на изданието. Влагаме максимални усилия, за да подобрим сигурността както на пилотите, така и на зрителите, и сме много доволни от общината в Саарланд, които ни обещаха пълна подкрепа и съдействие за провеждането на рали Германия.“