Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари е напълно различен автомобил, заяви Райконен

Новото Ферари е напълно различен автомобил, заяви Райконен

31
0

Кими Райконен заяви, че новото Ферари SF15-T е напълно различен автомобил в сравнение с предшественика си от 2014 г. Според финландеца колата е голяма крачка напред спрямо болида, с който Скудерията завърши миналия сезон.

Световният шампион в F1 за 2007 г. направи 92 обиколки в първия си ден зад волана на SF15-T. Той даде второ време и определи тренировката като положителна, отчитайки множество подобрения в области, в които тимът му имаше трудности.

– Това очевидно е само първи ден и за съжаление времето бе доста лошо. Пистата остана мокра през по-голяма част от сесията, но според мен направихме добър тест и натрупахме известна дистанция. Голямо благодаря на отбора, който ни е дал сравнително добра стартова позиция. Болидът е много по-различен – това е нов автомобил. Обикновено разбираш дали е добър или не и явно сега ситуацията е напълно различна в сравнение с миналата година – заяви финландецът.

Той обясни, че колата има подобрения във всички аспекти. Повтори няколко пъти, че все пак това му бе първи ден със SF15-T на писта и има още много за вършене, но „определено е положителен старт и имаме с какво да работим”.

Според Кими е твърде рано да се говори за резултати, въпреки че и Себастиан Фетел преди това изкара два добри дни на пистата Херес.

– Ще се постараем да дадем най-доброто от себе си и вярвам, че ако продължим да се трудим като екип, ще вървим заедно напред, ще стигнем до резултати. Времето ще покаже какво ще стане. Хубавото е, че определено вървим в правилната посока. Но да изчакаме и да видим ситуацията в състезанията – допълни Кими.

Райконен коментира и отношенията си с Фетел, обяснявайки, че двамата се разбират и заедно могат да движат Ферари напред. Убеден е, че ще се забавляват през годината, като същевременно ще се стараят да се победят един друг на пистата.