Начало Рали Рали Стари Столици със специален етап в центъра на Шумен

Рали Стари Столици със специален етап в центъра на Шумен

106
0

Рали Стари столици ще влезе в центъра на Шумен. 47-то издание на най-старото българско рали ще е с нов специален етап на кръговото на пл. „България“. Той ще замени досегашния „Детелината“. Етапът на кръговото ще е последен за първия ден от ралито. Стартът на специалния етап е от 17,32 часа на ул. „Алеко Константинов“. Екипажите ще направят обиколка и половина на кръговото кръстовище и ще финишират на ул. „Велики Преслав“. Постиженията в този етап ще са измерват в идеално време, като всеки екипаж ще стартира след финиширането на предходния автомобил.

В рали „Стари столици“, което е последен кръг от българския рали шампионат, се завръщат и 2  знакови скоростни отсечки около яз. Тича – В. Преслав и Тича. Те също ще се карат през първия ден на състезанието. 47-то издание на  Стари столици ще се проведе на 8 и 9 октомври. Официалното откриване е в събота от 12,30 часа пред сградата на община Шумен, а финалът е насрочен за 13,54 часа в неделя.

В събота състезанието ще започне 13,33 часа с етап Валерий Великов. Следват етапите В. Преслав, Тича и пл. България. В неделя са предвидени 5 скоростни отсечки от общо 9 за състезанието. Ще бъдат пробягани Пивовара и Лозево по 2 пъти и ще бъде повторен Валерий Великов, който е обявен за Премиум Етап (Power Stage) и носи допълнителни точки на първите три екипажа.

81 км е дължината на скоростните етапи на ралито, а общата дължина на трасето с преходите е 197.44 км. Заявки за участие в надпреварата се приемат до 3 октомври. Организатори на надпреварата са БФАС, АСК „Стари столици, СБА клон Шумен и Община Шумен.