Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 #RACEFORTHEWORLD – пилоти организират състезания за набиране на средства за СЗО

#RACEFORTHEWORLD – пилоти организират състезания за набиране на средства за СЗО

540
0
#RACEFORTHEWORLD
скрийншот промоционално видео на виртуалните серии #RACEFORTHEWORLD

Пилоти от Формула 1, Формула 2 и други автомобилни дисциплини организираха виртуален шампионат от три кръга. Целта е да набират средства за Световната здравна организация (СЗО) и фонда й за борба срещу COVID-19. Те обявиха, че първенството ще има 3 кръга с по две състезания, които ще са на играта F1 2019. Сериите се промотират в социалните мрежи с хаштаг #RACEFORTHEWORLD.

Пистата ще се избира на лотариен принцип 15 минути преди старта. Първото събитие е насрочено за днес (11 април, събота) и ще е от 20 часа (българско време). Другите надпревари ще се състоят на 14 и 17 април (съответно вторник и петък другата седмица).

Целта на организаторите е да съберат 100 000 долара

В тяхно изявление се казва, че „инициативата е в отговор на настоящата глобална изолация заради пандемията”. С тези събития състезателите едновременно намират начин все пак да карат, да забавляват феновете и да набират средства за СЗО.

Участващите пилоти от Формула 1 са шестима – Шарл Льоклер, Алекс Албон, Ландо Норис, Джордж Ръсел, Антонио Джовинаци и Николас Латифи. Към групата са се присъединили и по-малките братя на Льоклер и Албон – Артур и Лука. С тях ще се състезават Джулиано Алези, Луис Делетрас, Шон Гелаел, Антонио Фуоко, Калъм Илот и Кристиан Лундгаард от Формула 2. Пиетро Фитипалди кара във Формула 3 и е тест пилот (заедно с Делетрас) на Хаас в F1. Антонио Феликс да Коща е от Формула Е. Новозеландецът Ник Касиди кара в Супер Формула. Лука Салвадори е мотоциклетист, а Тибо Куртоа пък е вратар на Реал Мадрид и белгийския национален отбор по футбол.