Начало Рали Радост в Мини след второто място в рали Монте Карло

Радост в Мини след второто място в рали Монте Карло

45
0
Дани Сордо

След куп перипетии през зимата отборът на Мини започна прекрасно сезон 2012 г. в световния рали шампионат. Дани Сордо финишира втори в легендарната надпревара в Монте Карло, продължавайки да демонстрира страхотна скорост, след като вече имаше два подиума през 2011 г.

В отбора дори се шегуваха вчера, че радостта им ще е още по-голяма, ако Себастиен Льоб допусне грешка, но шампионът е твърде опитен, за да сбърка в толкова решителен момент. Мини въпреки всичко бяха наистина удовлетворени от втората си позиция.

Спечелването на подиум в рали Монте Карло винаги е нещо специално. Трябваше да държим високо темпо до финала, но резултатът си струваше. Нямахме сериозни проблеми през цялото състезание – коментира Сордо.

Испанецът и навигаторът му Карлос дел Барио имаха основание за притеснение вчера, когато Петер Солберг спечели три от четирите отсечки в рамките на деня. Затова бяха наистина внимателни в пауърдстейджа и не допуснаха загуба на финала. Дани призна, че са били доста предпазливи и вчера, за да не допуснат грешка в опит да избягат от норежеца.

С този подиум спечелените от Сордо места на почетната стълбичка станаха 32 (от 92 старта).

Дейв Уилкок пък успешно премина през изпитанието на първото си рали като шеф на отбора. Той изрази всеобщото удовлетворение от резултата, особено като се има предвид историята на марката свързана с рали Монте Карло.

Прекрасна работа от Дани и Карлос – заяви Уилкок. – Екипът се труди упорито и успехът е наистина заслужен. Още по-хубаво е, че сме на подиума в първия ми старт като шеф на тима. Всички стискахме палци пауърстейджът да премине без проблеми.

Пиер Кампаня, който бе втори пилот в Мини за надпреварата, стана седми и спечели точки, заслужавайки заедно с навигаторката си Сабрина дьо Кастели похвалите на отбора. Французите заяви, че се е учел и напредвал с всеки изминал ден и в крайна сметка се поздрави с най-добрия си WRC резултат.