Начало Рали Райконен има за цел да се усъвършенства още

Райконен има за цел да се усъвършенства още

52
0
???? ?????? 2011,???? ????????

Кими Райконен отчита, че има да усвоява още доста неща в рали спорта, въпреки че успя да вземе точки в Швеция, първи кръг от WRC за сезон 2011.

Райконен се прехвърли в рали спорта в началото на миналата година след успешна кариера във Формула 1. През 2011-а той започна втория си сезон във WRC. В началния кръг в Швеция Кими финишира осми, карайки частен Ситроен DS3 WRC.

Финландецът изключи от програмата си следващия старт от календара в Мексико и ще използва времето за тренировки на макадам. Така следващото рали от световния шампионат, в което финландецът ще участва, ще е Португалия.

– Преди Швеция имахме само ден за тестове, така че очевидно има още много какво да се учи – започна Райконен. – Поведението на колата е добро, но състезанието си е състезание и когато имаш много предизвикателства и променливо време, е доста трудно. Всеки път след рали чувстваш, че си можел да вървиш по-бързо. Но най-важното чувство този път бе, че научих повече и имам развитие в сравнение с миналата година. Швеция бе добър старт на сезона. Следващото рали за нас ще е Португалия. Преди това имаме тест. Сега е време да започнем да работим, за да вървим също добре и на макадам.

Райконен призна още, че освен работата по опознаване характеристиките на DS3 WRC, той ще цели да усъвършенства уменията си при описването на етапите в тренировките непосредствено преди всяко рали.