Начало Рали Райконен можеше да има успешна WRC кариера, убеден е Линдстрьом

Райконен можеше да има успешна WRC кариера, убеден е Линдстрьом

41
0
Кими Райконен,рали Уелс

Кими Райконен е можел да има успешна кариера в световния рали шампионат, ако бе проявил повече търпение и не се бе върнал толкова бързо във Формула 1, твърди бившият навигатор на финландеца Кай Линдстрьом. Двамата работиха заедно в продължение на двата сезона, когато пилотът се състезава във WRC със Ситроен.

Райконен демонстрира на няколко пъти наистина добра скорост в ралитата, но в края на 2011 г. реши да се върне във Формула 1 с отбора на Лотус. Най-добрите му постижения бяха пето място в Турция и етапна победа в Германия. На финландеца обаче му липсваше постоянство в представянето и той се възползва от шанса да седне отново в далеч по-добре познатия му едноместен болид.

Щеше да отнеме още известно време, но той щеше да се справи – убеден е Линдстрьом. – През цялата си кариера се бе състезавал на писти, беше карал с очите си. В ралитата няма как да се получи по този начин. Налага се да разчита на бележките, да се научи да мисли по по-различен начин. Това наистина изисква време.

Линдстрьом поддържа връзка с Райконен и след като двамата вече не се състезават заедно.

Беше страхотно да се надбягваме и определено ми хареса много. Той е чудесен човек и бе забавно. Но когато започна да говори за връщане във Формула 1, вече знаех, че ралитата са му само хоби. Действията му са напълно разбираеми. Но той наистина се радваше и забавляваше и съм сигурен, че в бъдеще отново би карал в рали – допълни навигаторът, който е участвал в 83 WRC старта.