Начало Рали Райконен направи първия си тест за Ситроен

Райконен направи първия си тест за Ситроен

77
0

Кими Райконен направи първия си официален тест като рали пилот и част от екипа на Ситроен. Финландецът изпробва автомобила си Ситроен С4 WRC по време на частни изпитания.

Тестовете се проведоха в близост до фабриката на тима на Ситроен в Сатори (Франция) като Райконен покри около 50 км. Шейкдаунът бе направен с цел финландецът да свикне с колата, с която ще се състезава в световния рали шампионат през 2010 г.

Преди теста Кими Райконен и неговият навигатор Кай Линдстрьом бяха на посещение във фабриката на Ситроен за взимане на мярка за местата им в рали автомобила и за среща с персонала.

„Изключително съм радостен, че се срещнах с целия тим за първи път – обясни Кими. – Освен това бе чудесно да изпробвам няколко различни неща. Беше интересно да разбера какво е поведението на колата при промяна на част от настройките. Очаквам с нетърпение да се върна зад волана на Ситроен С4 отново.“

Първата състезателна проява на Райконен за сезон 2010 ще бъде на 28 януари. Тогава започва рали Арктик Лапланд. То ще бъде част от подготовката на Кими преди първия кръг от WRC – рали Швеция (12-14 февруари 2010 г).