Начало Рали Райконен недоволен от спекулациите на Рено

Райконен недоволен от спекулациите на Рено

42
0
Кими Райконен

Приближени до Кими Райконен смятат, че целта на финландеца е да остане във WRC втора поредна година. Наред с това пилотът отрече сериозно да е обмислял възможността да кара за екипа на Рено в F1 през сезон 2011.

Още от прехвърлянето на Райконен от Формула 1 към рали спорта в началото на 2010 г. се появиха спекулации, че това е само за кратко преди пилотът да се върне отново на пистите. Напоследък най-тиражирано бе твърдението за контракт с екипа на Рено в F1. Говорейки пред финландската преса по този въпрос обаче Кими сподели:

– Изключително съм разочарован от начина, по който те използват името ми за собствения си маркетинг. Никога не съм обмислял сериозно да карам за Рено и мога да ви уверя, че съм 100 % сигурен, че няма да карам за Рено следващия сезон.

От друга страна, все още не е потвърдено официално оставането на Райконен във WRC за сезон 2011. Пилотът кара за Ситроен Джуниър Тийм и шефът на спортното подразделение на французите Оливие Кенел е готов да запази Кими в екипа, но мястото му там трябва да бъде финансирано. Засега обаче пилотът и основният му спонсор Ред Бул не са финализирали ново споразумение.

Но Ситроен не е единствената опция за Кими. Твърди се, че финландецът е имал неформални разговори с представители на екипите на Монстър и Мини.