Начало Рали Райконен: Рали Йордания беше най-трудното досега

Райконен: Рали Йордания беше най-трудното досега

81
0

На началото на кариерата си във Формула 1 оприличи първите си месеци като рали пилот Кими Райконен в блога си след надпреварата в Йордания. Световният шампион за 2007 г. в Гран при вече е пилот на Ситроен, но категорично отрича F1 да му е омръзнала и това да е предизвикало прехвърлянето му.

– Просто свикваш страшно много, ако правиш нещо достатъчно дълго време. Иначе щях да съм доста изненадан, ако някой ми беше казал преди сезона, че първите спечелени от мен точки ще дойдат в Йордания. От всичките ми ралита до момента това бе най-трудното, но в крайна сметка записах 4 пункта за осмото си място. Ралитата изглежда са от онези спортове, в които колкото повече учиш, толкова по-малко знаеш. Имам предвид, че точно когато смяташ всичките си проблеми за решени, осъзнаваш, че ти предстои страшно много път напред. Но пък всъщност никога не съм очаквал да се състезавам направо в челото – точно както не бих очаквал някой като Себастиен Льоб да дойде във Формула 1 и да оглави колоната. Повечето пилоти са нетърпеливи по природа – искаш всичко, и то веднага. Започвайки обаче от начало, трябва да контролираш импулсите – откровен е Кими.

Финландецът допълва, че едва след изминаване на половината сезон ще мисли какво да прави през 2011 г. В момента той е щастлив, че се изпълнява една от детските му мечти и е съсредоточен върху работата си:

– Преди рали Турция имам малко почивка. Там може да е още по-горещо [отколкото в Йордания]. Аз се потя доста, но това не ме притеснява: обикновено просто не забелязвам. Леденият не се топи…