Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще се върне в F1 – за участие във футболен мач

Райконен ще се върне в F1 – за участие във футболен мач

1234
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен ще се върне за кратко във Формула 1, но само, за да участва в благотворителен футболен мач. Световният шампион за 2007 г. сложи край на кариерата си в края на 2021 г. За разлика от мнозина други бивши пилоти той не стана част от коментарен екип, а прекарва почти цялото си време със семейството си. Появата му в Nationale Piloti ще е първата публична изява в F1 откакто спря да се състезава.

Футболният мач с благотворителна цел е традиционна част от подготовката за Гран при на Монако. В него участва лично принцът на княжеството Албер II

В оглавявания от него „Звезден отбор за децата“ са още Пиер Казираги, Тиери Нювил, Том Кристенсен, Нико Розберг, Данил Квят, Макс Биаджи, Лорис Капироси и т.н. Треньори ще са им Клаудио Раниери и Дидие Дешан.

В тима на пилотите са записани имената на 14 от настоящите състезатели във Формула 1 – Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел, Пиер Гасли, Естебан Окон, Даниел Рикиардо, Серхио Перес, Карлос Сайнц, Макс Верстапен, Валтери Ботас, Шарл Льоклер, Ланс Строл, Джордж Ръсел, Кевин Магнусен, Мик Шумахер. Заедно с тях ще са още Фелипе Маса, Джанкарло Фисикела, Нико Хюлкенберг, Щофел Вандоорн, Роберт Кубица, Кристиан Гедина и разбира се, Райконен. Интересно е кой е убедил финландеца да участва. Кими винаги е предпочитал хокей на лед.

Мачът ще се състои на 24 май на стадион „Луи II“.

Междувременно Перес ще получава лично поздравления за най-новото попълнение в семейството си. Пилотът на Ред Бул има втори син – Емилио, който се роди на 15 май

Серхио се прибра в родината си Мексико след Грана при на Маями, където съпругата му Карола роди третото им дете. Серхио младши е вече на 4 години, а дъщеричката им Карлота е на 2.