Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Мик решава в каква посока да се развива колата на...

Ралф Шумахер: Мик решава в каква посока да се развива колата на Мерцедес

1993
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Мерцедес

Прогресът на Мерцедес в Испания донесе на тима двоен подиум на пистата Каталуния. Преобладаващото мнение относно подобренията за F1 W14 е, че напредък има, но трасето пасва на болида и това е помогнало за силното представяне. Има предположения, че в следващи надпревари Мерцедес може би няма да е толкова напред в колоната. Фернандо Алонсо например е убеден, че още в Канада Астън Мартин ще се върне в челото на колоната. Междувременно бе коментирана и работата на Мик Шумахер в търсенето на посока за работа по колите от Бракли. Резервният пилот на Мерцедес бе в симулатора почти през цялата нощ на петък срещу събота миналата седмица. И Ралф Шумахер убедено твърди, че племенникът му диктува развитието на F1 W14.

„Работата му в симулатора бе изрично похвалена от [Люис] Хамилтън в Барселона. Радвам се за Мик. Той взима решения с инженерите в симулатора за развитието и координацията на колата, така че Хамилтън и [Джордж] Ръсел трябва да му се доверят“, коментира бившият F1 пилот.

„Ако се получи, то всичко е още по-хубаво, защото така той се превръща във важна част от отбора и го приемат по този начин. Мик решава в коя посока да се развива колата и информацията му е от огромно значение за отбора“, продължи Ралф Шумахер

„Лично за него това има голямо значение поради две причини. От една страна, получава потвърждение за качеството на работата си директно на пистата. За един пилот това е особено важно. А освен това е в състояние да демонстрира, че може да е бърз в самия автомобил. Хората гледат и със сигурност се правят сравнения с други пилоти. Работата на Мик от симулатора се прилага директно на трасето“, каза още той в колонката си за Скай Спортс Германия след уикенда в Испания.

Ралф Шумахер изрази мнение и относно Ферари. Скудерията също имаше множество новости за своите SF-23, но темпото не бе по-добро

„Най-проблемното „дете“ на спорта понастоящем е Ферари. Шефът на тима Фредерик Васьор изглежда изгубен. Когато го попита колко време ще отнеме на Ферари да настигне лидерите, той отговори: „Първо трябва да установим проблема, след това ще можем да кажем колко време ще е необходимо“. Те не знаят какви са проблемите. Гумите им се износват прекалено вече цяла година. В Барселона бяха просто прекалено бавни с изключение на квалификацията. Васьор е начело от броени месеци. На него самия ще отнеме време да напасне отбора. Нищо чудно Ферари да отпише настоящия сезон и да започне да работи за догодина“, сподели Ралф Шумахер.